Справа Ощадбанку: суд заарештував майно екс-начальника управління держбанку

Суд наклав арешт на майно колишнього начальника управління проектного фінансування Ощадбанку Євгена Харлана, підозрюваного в причетності до розтрати 20 мільйонів доларів державного банку.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатом розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні про арешт майна вказувалося, що у власності Харлана є: нежитлові приміщення загальною площею 81,7 кв. м в Києві; квартира загальною площею 50,6 кв. м і 4 земельні ділянки площами по 2 га кожна. Також екс-начальник управління Ощадбанку володіє корпоративними правами ТОВ «Видавництво «Знання України»; автомобілями Volkswagen Transporter 1998 року випуску та Toyota Rav4 2013 року випуску. Крім того, детектив зазначав, що Харлан перебуває в шлюбі з Анастасією Харлан, яка володіє частиною квартири загальною площею 109,6 кв. м. і корпоративними правами ТОВ «ІТК». На все це в НАБУ просили накласти арешт.

Суд клопотання задовольнив.

Як відомо, детективи НАБУ повідомили 10 особам про підозру в розкраданні $20 млн Ощадбанку, отриманих агрохолдингом «Креатив» у вигляді кредиту. Після отримання цих коштів вони відразу ж виведені на рахунки швейцарської та белізької фірм за договорами купівлі-продажу товарів. При цьому фактична поставка не була проведена. Надалі ці кошти були перераховані іншим офшорним компаніям. У однієї з цих фірм купили корпоративні права компанії-власника 97% акцій ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон». За версією слідства, організатором цієї схеми є народний депутат Станіслав Березкін. Також у цій справі детективи затримали його сина Максима.

Нагадаємо, екс-начальника управління Ощадбанку Харлана суд узяв під варту із заставою в 1,5 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО