Справа ТЕЦ Дубневичів: суд зобов'язав НАБУ розслідувати можливі порушення детектива

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро розслідувати можливу службову недбалість детектива в ході розслідування кримінального провадження про розкрадання понад 300 мільйонів кубічних метрів природного газу НАК «Нафтогаз України».

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Енергія-Новояворівськ» подало заяву про вчинення детективом НАБУ можливої ​​службової недбальстві. Однак, посадовець НАБУ не вніс відповідну відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. У зв'язку з цим, представник «Енергії-Новояворівськ» подав скаргу на бездіяльність НАБУ. Суд її задовольнив.

Як відомо, ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» подало скаргу на арешт Новояворівської ТЄЦ і передачі її в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів. Адвокат підприємства вказував, що подав у НАБУ заяву про можливе скоєння старшим детективом Другого відділу детективів Третього підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ Олександром Івановим кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Нагадаємо, суд відмовив Дубневичам у забороні АРМА управляти Новороздільською ТЕЦ. Також Кабінет міністрів зобов'язав «Нафтогаз» поставляти газ на заарештовані ТЕЦ Дубневичів. Раніше управителів ТЕЦ пустили на територію за допомогою поліції і НАБУ. Пізніше, в АРМА звинуватили керівництво ТЕЦ Дубневичів у перешкоджанні запуску опалювального сезону.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО