Суд закрив провадження за позовом Новороздільської ТЕЦ до АРМА

Читать на русском
Столичний окружний адмінсуд закрив провадження за позовом власника Новороздільської ТЕЦ до Нацагентства з розшуку та менеджменту активів.
Окружний адміністративний суд Києва

Суд закрив кримінальне провадження за позовом ТОВ «Енергія-Новий Розділ» до Національного агентства з розшуку та менеджменту активів про нібито незаконність дій Нацагентства щодо Новороздільської ТЕЦ.

Таке рішення ухвалила суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Тетяна Шейко, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, «Енергія-Новий Розділ» подало позов до АРМА, в якому просила визнати протиправними дії АРМА щодо втручання у фінансово-господарську діяльність фірми; заборонити Нацагентству здійснювати такі дії, а також визнати протиправними дії АРМА в порушенні розумних термінів призначення управителя та укладення з ним договору.

Вивчивши матеріали провадження, суддя Шейко ухвалила рішення про закриття адміністративного провадження. Як зазначила суддя, арешт на Новороздільську ТЕЦ наклали в межах кримінального провадження й відповідно до Кримінального процесуального кодексу України. На її думку, арешт зазначеного майна може бути знятий у порядку КПК, а зазначений позов поданий як незгода з рішенням про арешт Новороздільської ТЕЦ і передачу активів в управління АРМА.

З огляду на вищевикладене, суд зазначає, що ОАСК не наділений повноваженнями з надання юридичної оцінки такого рішення. Таким чином, суд дійшов висновку про непідсудність спору Окружного адмінсуду Києва.

Як відомо, суд відмовив ТОВ «Енергія-Новий Розділ» у забороні АРМА управляти Новороздільською ТЕЦ. Також Нацагентство обрало управителів ТЕЦ братів Дубневичів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів зобов'язав «Нафтогаз» поставляти газ на Новороздільську та Новояворівську ТЕЦ. Крім того, управителів ТЕЦ Дубневичів пустили на територію за допомогою поліції та НАБУ. Пізніше управитель цих ТЕЦ уклав договір із «Нафтогазом».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: