Канцлер Німеччини анонсувала виділення грошових надходжень Україні

У майбутньому Україні варто чекати нових грошових надходжень від Німеччини.

Про це на спільному брифінгу з Петром Порошенко заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, пише «Слово і Діло».

«В області науки ми можемо сказати, що ми значно посилимо обсяг виділених коштів. Ми будемо створювати центри передового досвіду на суму 2 млн євро. Дуже важливо, щоб вчені мали шанс залишатися в Україні, а не виїжджати за кордон, могли б створювати прекрасну роботу», - заявила Меркель.

Вона додала, що Німеччина готова виділити додаткові кошти на суму майже 85 млн євро для покращення перспектив працевлаштування молодих українців шляхом професійної освіти, а також поліпшення житлової ситуації. У той же час президент України Петро Порошенко частина грошей, які Німеччина виділить на розвиток української економіки, підуть на будівництво дороги Запоріжжя-Маріуполь.

«В один із приїздів пані канцлер наголосила про рішення німецького уряду про виділення кредитів в 500 млн євро на підтримку української економіки. І сьогодні я озвучив пропозицію, яку було прийнято щодо того, що частина цих коштів повинна бути використана на кредит для побудови дороги Запоріжжя-Маріуполь, тому що нашим пріоритетом є і залишається розвиток інфраструктури звільненого Донбасу», - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, 1 листопада канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула в Україну, де зустрілася Петром Порошенком, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та керівниками фракцій у Верховній Раді. Під час візиту сторони обговорили ряд важливих питань, серед яких продовження санкцій відносно Росії, будівництво «Північного потоку-2» і вибори на непідконтрольних Україні територіях Донбасу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО