Сенцов стане для Росії тим, ким був Сахаров для СРСР – Клімкін

Український політв'язень, режисер Олег Сенцов стане для Росії тим, ким був дисидент Андрій Сахаров для Союзу Радянських Соціалістичних Республік.

Таку думку в ефірі телеканалу 112 Україна висловив глава МЗС України Павло Клімкін, передає «Слово і Діло».

«Росія послідовно сподівалася, що після завершення голодування емоційна хвиля щодо його звільнення, про звільнення всіх політичних в'язнів і заручників почне вщухати. Насправді, з точністю до навпаки, і я дуже вдячний всім, хто був причетний до прийняття цього та інших рішень. Олег стане для Росії тим, ким був Сахаров для Радянського Союзу», - заявив він.

Раніше повідомлялося, що Олег Сенцов став лауреатом премії «За свободу думки» ім. Андрія Сахарова. Офіційна церемонія нагородження пройде в Страсбурзі 12 грудня. При цьому залишається відкритим питання особистої присутності Сенцова на церемонії нагородження. У разі відсутності українця нагороду отримає його родич або ж там буде стояти «порожній стілець».

Президент України Петро Порошенко вважає, що присудження Сахаровської премії українському політв'язню Олегу Сенцову прискорить його звільнення.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО