В УПЦ КП прокоментували слова митрополита Австрійського щодо томосу

Речник УПЦ КП владика Євстратій Зоря спростував новину про те, що митрополит Австрійський і екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) повідомив, що питання надання Українській православній церкві автокефалії поки відкладене.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав у Facebook.

За словами речника УПЦ КП, Австрійського митрополита спитали зранку, до доповіді екзархів і до того, як, власне, в Синоді розпочалося обговорення української теми.

«Тож митрополит ніяк не міг до розгляду питання вже заявити про рішення, що справу нібито «відклали». Але комусь не терпиться терміново зробити «першу шпальту з сенсаційним заголовком», – пояснив речник.

Також він додав, що обговорення українського питання продовжиться й у четвер, 11 жовтня.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що митрополит Австрійський і екзарх Угорщини Арсеній (Кардамакіс) повідомив, що питання надання Українській православній церкві автокефалії поки відкладене.

Як відомо, засідання Синоду Константинопольського патріархату відкрилося у вівторок, 9 жовтня, в Стамбулі. Наступне засідання Синоду Вселенського патріархату відбудеться з 9 до 11 листопада.

Водночас один з екзархів, які нещодавно були в Україні, архієпископ Данило Памфілії зі США, заявив, що православні церкви в Україні готові об'єднатися.

Нагадаємо, патріарх Філарет спрогнозував терміни отримання томосу.

Раніше президент України Петро Порошенко розповів про процес надання автокефалії Україні.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО