Комітет ПАРЄ підтримав «антиросійські» правки

Комітет з питань правил процедури ПАРЄ, який представлятиме у ПАРЄ проект змін до правил накладання санкцій, підтримав українські правки до документа, які роблять неможливим «прощення» Росії.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Twitter директора зі зв'язків з громадськістю Ради Європи Даніеля Холтгена.

Зазначимо, що рішення комітету ще має підтвердити пленарна зала, коли розглядатиме резолюцію. Слід підкреслити, що за практикою ПАРЄ підтримка пропозиції у комітеті суттєво підвищує шанси на успіх голосування за неї.

Додамо, дана резолюція пропонує підвищити поріг голосування до 2/3 голосів (зараз - 1/2), а це в свою чергу суттєво ускладнює накладення санкцій на Росію. Натомість українська поправка полягає у тому, щоб залишити правило 1/2 для низки санкцій, включаючи позбавлення росіян права голосу.

Ще одна правка українських представників забороняє брати участь у роботі ПАРЄ парламентарям, обраним виборцями на окупованих територіях, зокрема в Криму.

Нагадаємо, у Страсбурзі (Франція) з 8 по 12 жовтня пройде осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Депутати, зокрема, проведуть дебати про закордонне фінансування ісламу в Європі і радикалізацію настроїв серед мігрантів.

Обговорення найбільш резонансного питання - перегляд повноважень і прав на голосування національних делегацій - заплановано на вівторок, 9 жовтня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО