Власники аеропорту «Одеса» знову намагалися зняти з нього арешт

Власники аеропорту «Одеса» ТОВ «Міжнародний аеропорт Одеса» та «Одеса Аеропорт Девелопмент» знову намагалися зняти арешт із власності, накладений судом за клопотанням детектива НАБУ.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва від 19 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що 7 березня суд наклав арешт на пасажирський термінальний комплекс загальною площею 8998,8 кв. м; нежитлові будівлі та споруди загальною площею 31269,8 кв. м; базу відпочинку «Політ», до складу якої входять котеджі Б, В, Г, Д, кожен по 54,8 кв. м; незавершений пасажирський термінальний комплекс загальною площею 26 304 кв. м і 75% корпоративних прав Одеського аеропорту, що належать ТОВ «Одеса аеропорт девелопмент».

В обґрунтуванні клопотання про зняття арешту компанії вказували, що такі заходи фактично позбавляють їх можливості здійснювати свою підприємницьку діяльність. Також арешт є грубим втручанням у підприємницьку діяльність ТОВ «Міжнародний аеропорт Одеса», оскільки забороняє фірмі розпоряджатися арештованим майном, у тому числі новим терміналом. Таким чином, фірма не може добудувати новий термінал, що призводить до невиконання своїх зобов'язань за договором підряду на будівництво й збитків.

Своєю чергою прокурор САП і детектив НАБУ просили суд відмовити в знятті арешту. За їхными словами, обґрунтованість арешту своїм рішенням підтвердив Апеляційний суд Києва, який розглядає скаргу власників Одеського аеропорту.

Вислухавши обидві сторони, суддя відмовив у знятті арешту.

Нагадаємо, в серпні власники аеропорту «Одеса» пробували повернути його під контроль. Пізніше Окружний адміністративний суд міста Києва тимчасово заборонив АРМА передавати в управління аеропорт «Одеса». АРМА прокоментувало рішення суду щодо аеропорту «Одеса».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО