Угорщина прокоментувала внесення Сіярто до бази «Миротворця»

У МЗС Угорщини заявили, що в Україні тривають антиугорські атаки, про що свідчить внесення до бази сайту «Миротворець» голови МЗС країни Петера Сіярто.

Як пише «Слово і Діло», в прес-службі угорського зовнішньополітичного відомства наголосили, що висунуті «Миротворцем» звинувачення на адресу Сіярто не відповідають дійсності.

«Міністра закордонних справ Угорщини не вийде залякати, а закарпатські угорці можуть і надалі розраховувати на Петера Сіярто та його безумовну та рішучу підтримку», – йдеться в заяві.

Також наголошується, що голова МЗС Угорщини підтримує всі свої попередні вимоги.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сіярто потрапив до бази сайту «Миротворець». Причиною внесення Сіярто до «Чистилища» стали «замах на суверенітет і територіальну цілісність України, прямі погрози збройного вторгнення в Україну».

Також очільника МЗС Угорщини звинувачують у втручанні у внутрішні справи України, розпалюванні та підтримці сепаратистських настроїв в Україні, участі в організації провокації, спрямованої на масове порушення громадянами України законодавства України.

Нагадаємо, в Україні розгорівся скандал навколо видачі угорських паспортів у Береговому Закарпатської області. ЗМІ оприлюднили відео, таємно зняте в консульстві Угорщини, на якому нові угорські громадяни під келих шампанського складають присягу на вірність Угорщині й отримують документи.

У Міністерстві закордонних справ України пообіцяли перевірити це відео. А голова відомства Павло Клімкін заявив, що якщо ця інформація підтвердиться, то МЗС ухвалить рішення про висилання консула Угорщини.

Голова МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив про спроби залякати закарпатських угорців і пригрозив ще більш ускладнити євроінтеграцію України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО