Порошенко висловився щодо зняття мораторію на продаж землі

Президент України Петро Порошенко не бачить шансів щодо зняття мораторію на продаж землі сільгосппризначення.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у щорічному посланні до Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України, передають Українські Новини.

«Розумію, що, на жаль, немає шансів на зважене державне рішення про створення цивілізованого ринку землі», - сказав він.

Наприкінці травня цього року Порошенко обіцяв докладати зусиль для переконання політиків і суспільства, щоб домогтися скасування мораторію на продаж землі.

При цьому Порошенко нагадав, що Європейський суд з прав людини визнав, що мораторій на вільний ринковий оборот землі порушує права українців.

Раніше, заступник міністра юстиції - уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина заявляв, що продовження Україною мораторію на продаж землі може спричинити присудження ЄСПЛ значних сум компенсацій заявникам.

Заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення – мораторій було введено в Україні ще 2001 року, а почав діяти з 2002 року як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі. Після чого парламент неодноразово його продовжував.

Нагадаємо, що юристи аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers подали в Дрогобицький районний суд від імені Івана Миколайовича К. і фермера Дмитра Огнєва позов про скасування мораторію на продаж землі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО