Парубій запропонував парламенту збільшити склад ЦВК

Спікер парламенту Андрій Парубій зареєстрував у парламенті законопроект № 9090 про збільшення складу Центрвиборчкому з 15 до 17 осіб.

Про це він сказав під час ранкового пленарного засідання ВРУ у вівторок, 18 вересня, пише «Слово і Діло».

«Ми повинні на цьому тижні знайти шлях для обрання нового складу Центральної виборчої комісії. Для вирішення ситуації, яка склалася навколо поновлення складу ЦВК мною був поданий і зареєстрований законопроект про внесення змін до ст. 6 закону про Центральну виборчу комісію. Законопроект передбачає зміну тільки в одному положенні: збільшення членів ЦВК з 15 до 17. Ця формула є оптимальним коректним шляхом вирішення конфлікту оновлення ЦВК», - сказав Парубій.

За його словами, раніше число 15 скопіювали з відповідних норм у Російській Федерації і воно не має принципового значення. Згідно з пояснювальною запискою, законопроект спрямований на забезпечення пропорційного представництва парламентських політичних фракцій у ЦВК.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія в Україні працює в складі 15 чоловік. У нинішньому Центрвиборчкомі лише двоє людей мають повноваження - Олег Діденко та Катерина Махніцька. Аж до квітня 2021 року. Термін повноважень інших тринадцяти давно закінчився.

Раніше ЦВК прокоментувала можливість перенесення виборів президента.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО