Отруєння Скрипаля: в Росії відреагували на розслідування Bellingcat

Прес-секретар Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова прокоментувала розслідування Bellingcat щодо паспортів Руслана Боширова та Олександра Петрова, підозрюваних в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає Слово і Діло.

Захарова звинуватила самих авторів розслідування у співпраці зі спецслужбами. На її думку, інформація про те, що паспорти підозрюваних в замаху в Солсбері мають ознаки причетності до секретних служб, з'явилася саме зараз не випадково.

«Про Петрова і Боширова Лондон оголосив давно. Ще раніше їх почали підозрювати. І весь цей час ніяких «баз даних» не було? Ні, не було. Тому що був інший напрям думок: таких людей взагалі немає. Саме це і оголосила британська поліція, коли публікувала їхні фотографії. А тут люди знайшлися. Розповіли про потяг до прекрасного у вигляді шпилю. І відразу бах - «базу ФМС» зламали. Шпилі - це до світу мистецтва, так би мовити. А ось з базою даних розмова гранично конкретна виходить», - написала вона.

The Bellingcat і The Insider в спільному розслідуванні вдалося підтвердити причетність до спецслужб росіян Олександра Петрова і Руслана Боширова, підозрюваних в отруєнні екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля. На даний момент опублікована перша частина розслідування.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО