«Справа рюкзаків Авакова»: суд зняв арешт із квартири Чеботаря

Суд скасував арешт половини квартири колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря, раніше підозрюваного в причетності до розкрадання коштів у справі «рюкзаків Авакова».

Таке рішення ухвалила слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Курова, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Чеботаря зазначав, що 1 березня суд наклав арешт на квартиру та два житлових будинки з господарськими будівлями. Пізніше, 24 квітня, Апеляційний суд скасував це рішення в частині накладення арешту на половину зазначеної квартири квартири та двох приватних будинків із господарськими будівлями.

Таким чином, половина квартири, яка належить Чеботарю, залишилася під арештом. У зв'язку з тим, що 10 липня начальник відділу САП Василь Кричун закрив підозри Чеботарю й сину голови МВС Олександру Авакову, арешт необхідно зняти й із половини квартири, вважає адвокат.

Вислухавши доводи адвоката, суддя Курова повністю задовольнила клопотання.

Нагадаємо, суд також зняв арешт із майна Авакова-молодшого.

Як відомо, в НАБУ заявили, що в червні САП погодила передачу справи рюкзаків Авакова до суду, проте згодом чомусь передумала й закрила підозри двом фігурантам. Після цього детективи подали скаргу на таке рішення прокурора.

Зазначена скарга, згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України, мала бути розглянута протягом трьох днів із дня надходження. Однак САП затягувала цю процедуру. У прокуратурі заявляли, що скаргу НАБУ в справі Авакова можуть розглянути генеральний прокурор або його заступник, у тому числі Назар Холодницький. Щоправда, останній пішов у тривалу відпустку.

У зв'язку з цим генеральний прокурор Юрій Луценко відкликав Холодницького з відпустки, а той ухвалив рішення щодо скарги НАБУ й відмовив у скасуванні постанови прокурора САП.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО