Голодування Сенцова: в РФ розповіли про самопочуття політв'язня

Загроз для життя українського політв'язня Олега Сенцова, який голодує вже 113-й день, немає.

Як пише «Слово і Діло», про це сказала уповноважений із прав людини в РФ Тетяна Москалькова, повідомляє РІА «Новости».

«Нещодавно було 100 днів голодування, хотілося б також поставити запитання: як це можливо – 100 днів голодування? Чи голодування це? Насправді, я зустрічалася з ним, проводила відеоконференцзв'язок. Голодування він офіційно оголосив і, дійсно, їжу не вживає, але він погодився на вживання поживних сумішей», – сказала Москалькова, відповідаючи на запитання про те, чи буде якось вирішена справа Сенцова.

«Дуже важливо, що його підтримують із дотриманням всіх норм і правил, і його життю сьогодні немає загроз. Ми весь час, щодня отримуємо від лікарів необхідну інформацію», – запевнила омбудсмен РФ.

Вона також нагадала, що в РФ Сенцов та Олександр Кольченко засуджені Росією за статтею «тероризм».

«Верховний суд зараз переглядає, чи дійсно є підстави вважати, що ці злочини не були скоєні. Я не володію даними, й до мене не надходили звернення, які б стверджували про їхню невинуватість», – сказала омбудсмен.

Раніше двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що український політв'язень, який голодує більш ніж 100 днів у російській колонії, не вірить у те, що воля близька.

Тим часом тюремники в РФ розповіли, коли Сенцова годуватимуть примусово.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинуватили в підготовці терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму. Його етапували до колонії в місті Лабитнангі.

14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів.

За ці майже три місяці він пережив кілька криз голодування, однак припинити протест відмовляється.

Як повідомлялося, Путін відмовив архієпископу Клименту в помилуванні Сенцова.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО