В ООН занепокоєні критичним станом Сенцова

Читать на русском
Генеральний секретар ООН занепокоєний станом Олега Сенцова, який голодує більш ніж 100 днів.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш стурбований станом засудженого в Росії за звинуваченням у тероризмі українського режисера Олега Сенцова.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 29 серпня, заявив офіційний представник ООН Стефан Дюжаррік.

Екс-президент Польщі висунув Сенцова на Нобелівську премію мируКолишній президент Польщі Лех Валенса висунув кандидатуру українського режисера Олега Сенцова, який більш ніж 100 днів голодує в російській колонії, на Нобелівську премію миру.

«У відповідь на запитання спікер повідомив, що генеральний секретар залишається стурбованим станом здоров'я Олега Сенцова, який вже понад 100 днів голодує й, за повідомленнями, перебуває в критичному стані», – йдеться в повідомленні.

Дюжаррік додав, що генсек ООН обговорював ситуацію навколо Сенцова з російською владою.

Раніше Олег Сенцов повідомив, що в нього серйозні проблеми зі здоров'ям, український режисер страждає черз дистрофію, анемію та гіпоксію.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинуватили в підготовці терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму. Його етапували до колонії в місті Лабитнангі.

14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів. За ці майже три місяці він пережив декілька кризів через голодування, однак припинити протест відмовляється.

Як повідомлялося, Путін відмовив архієпископу Клименту в помилуванні Сенцова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: