У Сенцова можуть відмовити органи – адвокат

Читать на русском
Якщо у Сенцова станеться четверта криза, то вона можливо буде супроводжуватися поступовою відмовою внутрішніх органів.

Адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що у українського режисера, який знаходиться в російській в'язниці в Лабитнангі, найближчим часом можуть відмовити внутрішні органи.

Про це він заявив в ефірі радіо Крим.Реалії пізно ввечері в п'ятницю, 10 серпня, передає Слово і Діло

За його словами, четверта криза у Сенцова, який голодує майже три місяці, буде супроводжуватися поступовою відмовою внутрішніх органів.

«Третя криза небезпечна тим, що на тлі голодування органи починають потихеньку готуватися до відмови, людині стає погано - що і відбувається з Олегом Сенцової. Лікарі самі кажуть йому, що наступ четвертої кризи залежить від індивідуальних особливостей організму. Вона може трапитися завтра, або через тиждень, або через місяць», - повідомив адвокат.

9 серпня адвокат політв'язня Дмитро Дінзе повідомив, що стан Сенцова важкий, у нього сталася третя криза голодування.

Хто з українських політв'язнів голодує на знак протестуЧетверо українців, незаконно утримуваних у Росії, зараз продовжують голодування. Раніше тиждень голодував Олександр Кольченко.

8 серпня сестра Сенцова Наталія Каплан заявила, що в своєму листі брат повідомив їй про свій вкрай важкий стан.

У вівторок адвокат Сенцова Дмитро Дінзе після відвідування режисера в колонії повідомив, що в Сенцова знизився гемоглобін, розвинулась анемія, пульс знизився до 40 ударів за хвилину. За словами адвоката, Сенцова двічі намагалися умовити їхати до лікарні через проблеми із серцем, але він відмовився.

Нагадаємо, Сенцов розпочав голодування 14 травня 2018 року. Він вимагає звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів.

Додамо, Денисова просить направити Сенцова на лікування в Москву

Відзначимо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін 25 серпня 2014 року пообіцяв звільнити з російського полону Олега Сенцова.

Раніше аналітики «Слова і Діла» з'ясували, хто з українських політв'язнів голодує на знак протесту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: