«Київенерго» почало рейди щодо боржників

ПАТ «Київенерго» разом із виконавчою службою почали проводити рейди квартирами киян, які мають борги за тепло.

Про це повідомляє прес-служба енергокомпанії, пише «Слово і Діло».

Зазначається, що уже навідалися до боржників на Печерську – на вулицях М. Омеляновича-Павленка, І. Кудрі та Правобережній.

«Клієнтам нагадали про необхідність погашення боргів та попередили, що у випадку несплати боргу найближчим часом буде проведено примусове списання коштів з їх рахунків, а також здійснено опис та продаж майна», - йдеться в повідомленні.

Також «Київенерго» з виконавчою службою прийшли до ТОВ «Українсько-німецька клініка», яке заборгувало майже 200 тисяч гривень та ігнорувало попередження компанії про звернення до суду.

«Тепер ТОВ має справу з виконавчою службою, в якої є всі повноваження для списання коштів із рахунків, опису, арешту та реалізації на прилюдних торгах майна товариства», – повідомили в «Київенерго».

У компанії додали, що на підставі ухвали суду про примусове проникнення до приміщення опис та продаж майна можуть бути здійснені й без участі боржника.

За даними «Київенерго», борг споживачів та держбюджету за тепло й гарячу воду станом на 1 липня склав майже 3,8 мільярда гривень. З них майже 2,7 мільярда гривень заборгували населення та ЖЕО.

Як повідомлялося раніше, з 1 серпня останні комунальні енергооб’єкти, що перебували в управлінні «Київенерго», перейдуть місту, оскільки в травні 2018 року сплив термін дії відповідної угоди з «Київенерго». Із серпня функція теплопостачання міста буде передана КП «Київтеплоенерго».

Наразі НАК «Нафтогаз України» відмовляється підписувати контракт із КП «Київтеплоенерго» через невирішену ситуацію з боргами за газ. Через це кияни тривалий час сидять без гарячої води. Під загрозою опинилося й теплозабезпечення столиці загалом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО