Немає достовірної інформації про стан Сенцова – Денісова

Уповноважений з прав людини в Україні Людмила Денісова заявила, що в неї немає достовірної інформації про стан українського політв’язня в Росії режисера Олега Сенцова.

Про це вона написала в Facebook, передає «Слово і Діло».

«З огляду на заяви уповноваженого РФ Тетяни Москалькової, є підстави вбачати, що Олега годують примусово», – повідомила Денісова.

Омбудсмен заявила, що «вживання їжі проти власної волі є жорстоким, нелюдським та принизливим поводженням і заборонене міжнародним законодавством», тому вона звернулася до заступника міністра юстиції Івана Ліщини.

Денісова в своїй заяві закликала Мін’юст подати заяву до Європейського суду з прав людини щодо «порушення прав громадянина України Олега Сенцова, ув'язненого Російською Федерацією за політичними мотивами». Також вона повторно звернулася до радника президента Росії Михайла Федотова з проханням сприяти візиту до Сенцова.

Раніше Денісова закликала російську колегу Тетяну Москалькову допомогти звільнити українця Олега Сенцова з в’язниці.

Нагадаємо, 14 червня керівництво колонії, де утримується кримський режисер Олег Сенцов, відмовило українському уповноваженому з правлюдини у відвіданні та наданні інформації про стан здоров’я.

Також уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій не вдалося зустрітися в суботу, 16 червня, з політв'язнем Миколою Карпюком у російському Володимирі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО