Справа Сенцова: ЄСПЛ звернувся до Росії

Європейський суд з прав людини просить у Росії надати всю інформацію стосовно здоров’я українського політв’язня Олега Сенцова, який голодує 38-й день.

Як пише «Слово і Діло», про це «Інтерфакс-Україна» повідомила адвокатка міжнародної правозахисної групи «Агора» Наталія Добрева, яка представляє Сенцова в Європейському суді.

За її словами, суд запросив у влади Росії інформацію про дотримання стосовно Сенцова таких статей як право на життя, заборона катувань та заборона примусової праці.

Суд також просить надати інформацію про поточний стан Сенцова разом з його медичною документацією. Росія має час до 27 червня, аби відповісти ЄСПЛ.

«По суті це означає, що влада зобов’язана не допустити смерті Сенцова, але вона і не в праві використовувати способи примусового годування», — заявила Добрева.

Сьогодні стало відомо, що Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив про готовність подати прохання про помилування українського політв'язня Олега Сенцова, який незаконно утримується в Росії.

Раніше омбудсмен України Людмила Денісова закликала Москалькову посприяти звільненню Сенцова.

Нагадаємо, 19 червня Денісова повідомила, що досягнуті напередодні домовленості про синхронне відвідування омбудсменами ув’язнених українського режисера Олега Сенцова і керівника РИА Новости Украина Кирила Вишинського не були виконані.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО