Домовленості з Москальковою знову зірвані – Денісова

Уповноважений з прав людини в Україні Людмила Денісова заявила, що попередні домовленості з російською колегою щодо відвідування ув'язнених на території РФ та України знову зірвані російською стороною.

Про це вона написала в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Відповідно до наших попередніх домовленостей, які були на вечір 18 червня, українською стороною було зроблене все можливе для мінімальних пересувань і максимального комфорту візитів Тетяни Москалькової до тих осіб, яких вона хотіла відвідати», – написала Денісова.

Уповноважений України повідомила, що вона, своєю чергою, поїхала до Лабитнанги, де мала зустрітися з уповноваженим з прав людини Ямало-Ненецького автономного округу, щомав супроводити її до колонії.

Денісова зазначила, що вона мала поспілкуватися з Олегом Сенцовим, а Москалькова – з Вишинським та з росіянами Максимом Одинцовим та Олександром Барановим.

Вона додала, що після повернення російської колеги в Москві планувалося спільне відвідування Романа Сущенка, а також Станіслава Клиха та Олександра Кольченка. Потім планувалося відвідати Миколу Карпюка у Володимирі, а пізніше здійснити візит до Ростова та Криму.

«Такі домовленості були на вчора. Втім, знову нічого не відбулося. Я знову змушена констатувати, що Тетяна Москалькова не ухвалює рішення, а лише артикулює те, що їй доручили донести. Мене знову запросили на переговори. Я їду, але…», – написала омбудсмен.

Як повідомлялось, уповноважений з прав людини в Україні Людмила Денісова обговорила з російською колегою Тетяною Москальковою можливість синхронності перших відвідувань.

Раніше Тетяна Москалькова заявила, що провела важливу зустріч з українською колегою Людмилою Денісовою й вони спільно напрацювали «дорожню карту» відвідування ув'язнених в РФ та Україні.

14 червня керівництво колонії, де утримується кримський режисер Олег Сенцов, відмовило український уповноваженій з прав людини в його відвіданні та наданні інформації про стан здоров’я.

Також уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій не вдалося зустрітися в суботу, 16 червня, з політв'язнем Миколою Карпюком у російському Володимирі.

Як повідомлялося, 9 червня президент України Петро Порошенко зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну й говорив із ним про звільнення українців-політв’язнів. Вони домовилися, що уповноважені з прав людини обох країн відвідають своїх ув'язнених громадян.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО