Справа Януковича: колишній начальник охорони розповів про загрози безпеці екс-президента

На суді в справі про державну зраду Віктора Януковича колишній начальник охорони резиденції «Межигір'я» Анатолій Кобилінський розповів про загрози безпеці екс-президента в лютому 2014 року.

Як пише «Слово і Діло», свідчення Кобилинського заслуховували в Оболонському райсуді Києва, передає «РБК-Україна».

Зокрема, на запитання про заходи безпеки Януковича він відповів, що безпека не могла нормально здійснюватися в лютому 2014 року.

«Здійснити безпеку в тій ситуації просто не представлялося можливим. У активістів була одна мета – Янукович. Ті, хто першими прийшли до «Межигір'я», вони вимагали, щоб він відрікся від президентства. Це була їхня мета, а ось якими методами – їх не хвилювало», – зазначив Кобилинський.

Він також заявив, що до резиденції підходила ще одна агресивна група, озброєна мисливськими карабінами.

«На третій день, це було 25 лютого ... Мене пропускали представники Вишгородської самооборони. Я побачив, що там були озброєні люди, озброєні до зубів», – зазначив Кобилинський.

Він також додав, що 25 лютого «Межигір'я» вже було зайняте активістами.

«25 числа «Межигір'я» вже було захоплене. В той час я звертався до керівника місцевого управління, але відповіді не отримав. Перелік майна, викраденого з території, я не можу зараз назвати. Все майно, яке залишалося ... протягом чотирьох днів звідти виходила колона машин», – додав свідок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні Оболонський райсуд продовжив розгляд справи Януковича. Зокрема, суд постановив відновити з'ясування обставин і допитати свідків сторони захисту.

18 квітня суд допитав Михайла Добкіна, який розповів про візит Януковича до Харкова.

Раніше міністри Януковича пообіцяли повернутися до Києва.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО