Суддя для Гаврилової. Чим володіє чиновник

Суддя, що не відсторонив підозрювану детективами НАБУ в незаконному збагаченні голову Державної аудиторської служби Лідію Гаврилову, як і вона, взяв у батька мільйон на купівлю квартири.

Про це пишуть «Наші гроші», повідомляє «Слово і Діло».

Суддя Солом’янського райсуду Києва Вадим Сенін у 2016 році позичив у батька 990 тис. грн і купив квартиру в Києві на Позняках. Про це свідчить Єдиний державний реєстр декларацій. 25 листопада 2016 року Вадим Сенін подав зміни до своєї декларації, в яких вказав, що отримав від батька 990 тис. грн позики й купив за 1,03 млн грн квартиру площею 79 кв. м. Як показує Держреєстр речових прав на нерухоме майно, Сенін придбав квартиру на вул. Олександра Мишуги в Києві в одному будинку з батьком.

Через півроку після цього, в квітні 2017 року, суддя Вадим Сенін продав за 1,07 млн грн свою стару квартиру на вул. Лариси Руденко в Києві, якою він володів із 2003 року. Батько Вадима Сеніна – колишній суддя Верховного суду України Юрій Сенін, який працював у ВСУ з 1998 року до 18 липня 2016 року. З 2013 до 2015 року Юрій Сенін декларував щороку від 390 тис. грн до 508 тис. грн доходу й близько 260 тис. грн на депозиті (це все були паперові декларації).

Відзначимо, що Юрій Сенін є власником земельної ділянки площею 0,1 га в Старосільському провулку в Києві. Держакт на неї він отримав у 2009 році за міського голови Леоніда Черновецького та секретаря Київради Олеся Довгого. Ділянка розташована в товаристві індивідуальних забудовників «Десенка», яке зареєстроване за адресою Верховного суду – вул. Пилипа Орлика, 4а. Більшість членів товариства – судді Верховного суду, а також інших судів.

Як відомо, 29 січня цього року суддя Вадим Сенін залишив без задоволення клопотання НАБУ та САП про відсторонення від посади голови Державної аудиторської служби України Лідії Гаврилової.

Раніше в САП розповіли, який запобіжний захід просять для голови Держаудитслужби. Чиновниці загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО