У САП прокоментували рішення щодо голови Держаудитслужби (доповнено)

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі назвали втручанням рекомендаційний лист українського уряду щодо Лідії Гаврилової.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)

У Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі готові подати апеляційну скаргу на відмову відсторонити підозрювану в незаконному збагаченні голову Державної аудиторської служби Лідію Гаврилову, а рекомендаційний лист за підписом керівництва секретаріату Кабінету міністрів називають «неприпустимим втручанням органів державної виконавчої влади».

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в Антикорупційній прокуратурі.

«САП обов'язково скористається своїм правом на його апеляційне оскарження, адже аргументи сторони обвинувачення є достатніми для відсторонення підозрюваної від посади ... Водночас особливої уваги потребує конкретний факт надання стороною захисту в засіданні в підтвердження своїх доводів листа за підписом керівництва секретаріату КМУ, у якому стверджується про недоцільність та відсутність підстав для відсторонення голови Держаудитслужби. Вважаємо це яскравим прикладом неприпустимого втручання органів державної виконавчої влади, не уповноважених надавати незалежному суду жодних вказівок чи порад у здійснення правосуддя», – зазначили в САП.

За словами представників прокуратури, правоохоронці чи не вперше в своїй діяльності зіткнулися з випадком, коли посадовці установи, якій у разі задоволення судом клопотання належало виконати рішення про відсторонення чиновника, дозволили собі заздалегідь, до судового засідання, однозначно висловити свою позицію з цього питання.

«Більше того, вражає, що вказаний лист до суду надійшов не офіційними каналами зв'язку, а був наданий на засіданні безпосередньо підозрюваною. На думку обвинувачення, це лише додатково підтверджує обґрунтованість тверджень антикорупційних прокурорів про те, що підозрювана може використовувати свій вплив, обійману посаду та набуті зв'язки для перешкоджання слідству й суду», – наголосили в САП.

Правоохоронці додали, що попри роль, яку міг зіграти цей лист в ухваленні рішення, його законність буде перевірена в апеляційному порядку.

За інформацією журналістів «Наші гроші», документ підписаний заступником державного секретаря Кабміну Володимиром Федорчуком.

Нагадаємо, суд відпустив голову Держаудитслужби під особисте зобов'язання, частково задовольнивши клопотання прокурора САП, який просив заставу в мільйон гривень.

Раніше детективи НАБУ повідомили про підозру в незаконному збагаченні Гавриловій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: