Суд відпустив голову Держаудитслужби

Читать на русском
Суд, окрім особистого зобов'язання, поклав на головного аудитора України низку обов'язків, у тому числі носіння електронного браслета.
Лідія Гаврилова в суді

Підозрюваній детективами НАБУ в незаконному збагаченні голові Державної аудиторської служби України Лідії Гавриловій обради запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олександр Бобровник за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ та прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Також суддя поклав на Гаврилову низку зобов'язань: прибувати за першим викликом, утримуватися від спілкування зі свідками, не відлучатися з Києва без дозволу, повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

За словами прокурора, голова Держаудитслужби придбала майно на загальну суму майже 10 млн грн, законність підстав купівлі не підтверджена доказами. Зокрема, йдеться про придбані чотирикімнатну квартири та два паркомісця в Києві на Позняках, позашляховик Toyota Land Cruiser 200 2016 року випуску, дорогі меблі, техніку, золоті злитки (чотири злитки загальною вагою 75 грам) та готівку в сумі 112,8 тис. дол. і 8,5 тис. євро, які знайшли й вилучили детективи НАБУ під час обшуку квартири чиновниці.

Крім того, на думку прокурора, чиновниця неправдиво заповнила декларацію за 2015 рік, вказавши недостовірну вартість квартири, що належить їй у Києві, – 1,06 млн грн замість фактичних майже 2,74 млн грн. Початкова ціна квартири взагалі була встановлена ​​на рівні 155 тис. дол. (3,4 млн грн). Також у декларації за 2015 рік не зазначені автомобіль і два паркомісця, власником яких є її колишній чоловік, з яким вона проживає й подорожує разом.

Крім того, на обґрунтування такої суми застави прокурор розповів про подорож Гаврилової до США, де вона в магазині за раз скупилася на 4 тисячі доларів.

Нагадаємо, у САП просили обрати запобіжний захід для голови Держаудитслужби у вигляді застави.

Раніше в Антикорупційній прокуратурі анонсували на 25 січня судове засідання з обрання запобіжного заходу Гавриловій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: