Збагачення голови Держаудитслужби: суд не побачив підстав для відсторонення Гаврилової

Читать на русском
Співробітникам Антикорупційної прокуратури не вдалося переконати столичного суддю в тому, що головного аудитора України необхідно усунути.
Лідія Гаврилова в суді

Підозрювану детективами НАБУ в незаконному збагаченні голову Державної аудиторської служби Лідію Гаврилову залишили на посаді.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва увечері 29 січня за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як стверджував під час судового засідання прокурор САП, Гаврилова може незаконно вплинути на експертів у зазначеному кримінальному провадженні, а також в цілому на слідство. У прокуратурі нагадали про листування в Viber глави Держаудитслужби з одним з народних депутатів, який погоджував з Гаврилової призначення на одну з посад. За словами правоохоронців, незабаром після листування зазначену особу призначили на обумовлену посаду.

Вислухавши доводи сторони звинувачення, суддя відмовив у задоволенні клопотання. Однак прокурор САП Віталій Кравець заявив про подачу апеляції на таке рішення суду першої інстанції.

Нагадаємо, суд лише частково задовольнив клопотання детективів НАБУ і прокурорів САП про обрання запобіжного заходу Гавриловій. Правоохоронці просили заставу в розмірі 1 мільйон 816 гривень, а суддя вирішив відпустити главу ДАСУ під особисте зобов'язання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: