Нардепи запропонували звільняти директора НАБУ без аудиту

Народні депутати Артур Герасимов і Максим Бурбак подали проект закону, який дозволяє звільняти директора НАБУ без аудиту.

Про це йдеться в проекті закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю, пише «Слово і Діло».

«Законопроектом пропонується внести зміни до законів України« Про Регламент Верховної Ради України»,«Про прокуратуру», «Про Державний бюро розслідувань»,«Про запобігання корупції»,«Про Національне антикорупційне бюро України» і передбачити право Верховної Ради України розглядати питання про висловлення недовіри керівництву вищезазначених органів», - говориться в пояснювальній записці.

За словами авторів, мета прийняття законопроекту - забезпечення парламентського контролю за дотриманням законності і захисту прав людини і громадянина.

У проекті закону пропонують зміни, зокрема в закон України «Про Регламент Верховної Ради України» та доповнити новою главою 331 такого змісту:

«Висловлення недовіри директору Державного бюро розслідувань, заступнику Генерального прокурора - керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Директору Національного антикорупційного бюро України, члену Національної агенції з питань запобігання корупції» - сказано в проекті закону.

Раніше в МЗС Великобританії розповіли, що робити з НАБУ.

Нагадаємо також, що ГПУ повідомила про підозру ще двом співробітникам НАБУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО