В окупованому Криму силовики оточили український храм

Вранці 31 серпня російські силовики оточили головний храм Української православної церкви Київського патріархату в окупованому Криму – храм Святих рівноапостольних князів Ольги та Володимира в Сімферополі.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на «Крим.Реалії».

Відзначимо, що про інцидент повідомив архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент.

31 серпня російські спецслужби заблокували храм, а потім спецназ оточив територію по всьому периметру. Під час блокування храму силовики пошкодили священнослужителю руку.

«О 10 ранку виконавча служба увірвалася на територію церкви, зламала двері до приміщення першого поверху, були зламані двері вівтаря на другому поверсі, доступ вірянам перекритий», – сказав він.

За його словами, силовики посилаються на рішення суду, яке зобов'язує Духовний центр виселитися з приміщення, хоча його в управлінні єпархії немає понад два роки.

«Перший поверх заблокований, стоїть охорона в чорному камуфляжі – спецпризначенці, ходить представник Фонду майна, зламані двері з боку каплиці Храму Христа Спасителя, з боку вулиці зламали вже двері», – додав Климент.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров висловив припущення, що цей інцидент є свідченням посилення Росією політики цілеспрямованого витіснення кримських татар й етнічних українців за межі Криму та їх заміни росіянами.

Раніше повідомлялося, що ЗМІ з'ясували, кому тепер належить вілла Януковича в окупованому Криму.

Нагадаємо, Чубаров назвав дії Путіна в Криму продовженням репресій Сталіна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО