Ув'язненому активісту окупанти у Криму «шиють» новий кримінал

Читать на русском
Правозахисники стверджують, що нова кримінальна справа свідчить про продовження переслідування Балуха з політичних мотивів після неправосудного вироку.

Проти незаконно засудженого за український прапор активіста Володимира Балуха в окупованому Криму порушили нову кримінальну справу.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, передає «Слово і Діло».

«Після того, як Володимир Балух та його адвокат подали скаргу до поліції на незаконні дії начальника Роздольненського ІТТ Валерія Ткаченка, який ображав і вдарив українця, Ткаченко подав у відповідь свою скаргу на українця. За заявою Ткаченка слідчий комітет РФ 22 серпня 2017 року порушив кримінальну справу щодо Балуха за частиною 1 статті 318 КК РФ (застосування насильства до представника влади)», – йдеться в повідомленні.

Як ідеться в постанові щодо кримінальної справи 11 серпня 2017 року, «під час ранкового огляду камер ІТТ у коридорі (Балух – ред.) вдарив ліктем у живіт капітана Валерія Ткаченка, після чого політв'язень зайшов до камери №2, взяв флакон засобу для миття й знову вдарив начальника ІТТ по правій руці».

Зникнення українця в Білорусі: прокуратура відкрила провадженняЧернігівська прокуратура розслідує кримінальне провадження щодо зникнення громадянина України на території Республіки Білорусь.

Водночас адвокат засудженого українця стверджує, що начальник ІТТ селища Роздольне Ткаченко сам напав на Балуха, а саме – вдарив, ображав нецензурною лайкою, принижував за національною ознакою. Все це було зафіксовано на відео в ІТТ.

Адвокат політв'язня подав заяви про протиправні дії начальника ІТТ до поліції.

Правозахисники стверджують, що нова кримінальна справа свідчить про продовження переслідування Балуха з політичних мотивів після неправосудного вироку.

Нагадаємо, 4 серпня Володимира Балуха в окупованому Криму засудили за український прапор до 3 років і 7 місяців колонії.

Прокуратура розпочала слідство щодо незаконного притягнення до кримінальної відповідальності українця.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: