Посольство України відреагувало на приїзд британського спортсмена до окупованого Криму

Читать на русском
Посольство закликало британських громадян утриматися від відвідин окупованого Криму без офіційного дозволу України.

Посольство України у Великій Британії засудило приїзд на територію тимчасово окупованого Криму британського спортсмена Гері Ханта.

Про це йдеться в заяві на сайті посольства, передає «Слово і Діло».

Британський спортсмен Гері Хант брав участь у організованих Росією в Криму змаганнях із кліфф-дайвінгу, які відбулися 25 серпня в Симеїзі.

Коментуючи приїзд британця до Криму, посольство висловило розчарування тим, що деякі британські громадяни знехтували офіційною позицією не лише України, але й Великої Британії. Посольство нагадало про офіційну рекомендацію британського уряду, згідно з якою громадян попереджають про незаконність в'їзду на міжнародно визнану українську територію через непідконтрольні українській владі прикордонні пункти.

Посольство закликало британських громадян утриматися від відвідин окупованого Криму без офіційного дозволу України.

Закон, який вперше законодавчо запроваджує поняття «Росія – агресор», готовий на 99,9% – ЛуценкоЗгідно з новим законопроектом, Україна має право оборонятися й не несе відповідальності за ситуацію на тимчасово окупованих територіях.

За даними російських ЗМІ, британський кліфф-дайвер Гері Хант здобув перемогу в змаганнях.

«Минулого року я хотів приїхати, але не вийшло. Але після сьогоднішнього успіху я готовий приїхати сюди знову. Ми будемо намагатися показувати дедалі кращі результати. Спорт поза політикою, тому санкції мене не обходять», – цитує британця РІА «Новости».

Він також сказав, що усвідомлює подальшу неможливість участі в українських змаганнях.

Гері Хант був не єдиним іноземним спортсменом у Симеїзі. Друге місце на змаганнях посів американський спортсмен Еймет Джонс, третє – ще один британець Блейк Олдрідж. За повідомленнями ЗМІ, деякі іноземні учасники відмовилися від участі через застороги з боку України.

Зазначимо, актор російського театру і кіно Сергій Астахов потрапив до «чорного списку» «Миротворця» через участь у виставі в окупованому Криму.

Також відомо, що проти незаконно засудженого за український прапор активіста Володимира Балуха в окупованому Криму порушили нову кримінальну справу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: