У Швейцарії спрогнозували можливі терміни другого Саміту миру

Читать на русском
Наступна зустріч пройде вже у найближчі 5 місяців, ймовірно, до президентських виборів у США в листопаді.
Цензор.нет

Наступний Саміт миру може відбутися до президентських виборів у Сполучених Штатах Америки.

Про це повідомляє The Guardian, цитуючи заяву міністра закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіса.

У Зеленського пояснили, що відбуватиметься після завершення Саміту мируЗаступник керівника Офісу президента Ігор Жовква розповів про подальші плани України після інавгураційного Саміту миру.

Згідно з його словами, метою наступного саміту буде питання того, як прокласти шлях до миру в Україні.

Кассіс зауважив, що наступна зустріч пройде вже у найближчі 5 місяців, ймовірно, до президентських виборів у США в листопаді. Однак де саме відбудеться ця зустріч - поки що не відомо.

При цьому він зазначив, що Швейцарія обговорить з країнами, яких не було на саміті миру, підсумки зустрічі понад 100 країн та міжнародних організацій.

«У нас є чинне посольство в Москві, і кожні два тижні ми спілкуємося з міністром закордонних справ, і в нас також є намір обговорити з росією підсумки цієї конференції», - сказав Кассіс.

За словами швейцарського міністра, планується детальне обговорення результатів саміту миру з тими країнами, «у чиї двері постукали, а вони не прийшли». Зокрема, йдеться про Китай, який відмовився брати участь в саміті через відсутність там росії.

«Зараз ми проведемо з цими країнами глибоке обговорення і обговоримо, як цей шлях або куди цей шлях може нас привести. Існують різні думки та ідеї щодо того, як можна продовжувати цей шлях, шлях до миру. І ці різні ідеї необхідно об'єднати, щоб знайти спільний шлях вперед», - пояснив Кассіс.

Як відомо, наразі обговорюється питання проведення у Саудівській Аравії другого Глобального саміту миру.

Нагадаємо, у неділю, 16 червня, учасники першого Глобального саміту миру у швейцарському Бюргенштоці погодили спільне комюніке. При цьому, президент Володимир Зеленський анонсував другий Саміт миру.

Раніше Зеленський розповів, за яких умов готовий до перемовин з росією.

В ОПУ заявили, що можливо, представники Москви братимуть участь у наступній зустрічі. Однак прямих переговорів з країною-агресором на Саміті не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: