У Зеленського пояснили, що відбуватиметься після завершення Саміту миру

Читать на русском
Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква розповів про подальші плани України після інавгураційного Саміту миру.
Офіс президента

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква розповів про подальші плани України після інавгураційного Саміту миру, який сьогодні завершився у Швейцарії. Зокрема, почнеться підготовка до наступного саміту миру.

Про це представник ОПУ повідомив на сторінці у Facebook.

Що відомо про Глобальний саміт миру: цілі та подальші крокиНа Саміт миру до Швейцарії запрошено понад 160 делегацій. Учасники розроблять спільний план на основі формули миру Зеленського, в якому запропонують рф конкретні кроки щодо припинення війни. Деталі – на інфографіці.

Згідно з його словами, наразі відбудуться тематичні заходи щодо кожного пункту на рівні міністрів та радників. Зокрема, Україна вже має відповідну готовність до їх організації від низки країн.

Він уточнив, що ними є Франція, Чехія, Туреччина, Кенія, Саудівська Аравія, Сполучені Штати, Норвегія, Польща, Канада, Катар, Чилі, Фінляндія, Нідерланди, Німеччина, Велика Британія.

«А після цього – виходимо на другий Саміт, що має закласти основи тривалого та справедливого миру», – зазначив Жовква.

Він також підтвердив документ залишається відкритим для приєднання кожної держави чи міжнародної організації, що поважає Статут ООН та міжнародне право.

«І кількість держав, що приєднались до Комюніке, точно зростатиме», – переконаний представник Офісу президента.

Як відомо, наразі обговорюється питання проведення у Саудівській Аравії другого Глобального саміту миру.

Нагадаємо, у неділю, 16 червня, учасники першого Глобального саміту миру у швейцарському Бюргенштоці погодили спільне комюніке. При цьому, президент Володимир Зеленський анонсував другий Саміт миру.

Раніше Зеленський розповів, за яких умов готовий до перемовин з росією.

В ОПУ заявили, що можливо, представники Москви братимуть участь у наступній зустрічі. Однак прямих переговорів з країною-агресором на Саміті не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: