Підсумкове комюніке Саміту миру: стало відомо, хто не підтримав декларацію

Читать на русском
Спільне комюніке Саміту миру підтримали 80 країн та 4 організації. Тоді як семеро учасників відмовилися підписати його.
president.gov.ua

Спільне комюніке Саміту миру підтримали 80 країн та 4 організації. Тоді як семеро учасників відмовилися підписати його.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Що відомо про Глобальний саміт миру: цілі та подальші крокиНа Саміт миру до Швейцарії запрошено понад 160 делегацій. Учасники розроблять спільний план на основі формули миру Зеленського, в якому запропонують рф конкретні кроки щодо припинення війни. Деталі – на інфографіці.

За результатами другого пленарного засідання Глобального саміту миру у Швейцарії 16 червня спільне комюніке підписали 80 країн і 4 міжнародні організації.

Однак не підтримали його семеро учасників, зокрема Саудівська Аравія, Таїланд, Індія, Мексика, ПАР, Бразилія та Об'єднані Арабські Емірати.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що декілька країн, представники яких не були присутні на Саміті, проходять внутрішній аналіз спільного комюніке і планують приєднатися до нього. Водночас міністр наголосив, що текст декларації збалансований, всі принципові позиції, на яких наполягала Україна, враховані.

Журналісти Reuters раніше ознайомились з текстом і оприлюднили основні пункти проєкту підсумкової декларації Саміту миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: