Сина Байдена визнали винним у справі про незаконне зберігання зброї

Читать на русском
Суд присяжних визнав Гантера Байдена, сина президента США Джо Байдена, винним у справі про зберігання вогнепальної зброї.
Фото: Reuters

Суд присяжних в американському штаті Делавер визнав Гантера Байдена, сина президента США Джо Байдена, винним у справі про зберігання вогнепальної зброї.

Про це повідомляє ВВС.

Йдеться про епізод, який стався у жовтні 2018 року. Як встановили правоохоронці, тоді син Байдена свідомо зробив неправдиву письмову заяву, купуючи револьвер. Так, він сказав продавцеві, що не вживає наркотики.

Гантера було визнано винним за всіма трьома пунктами звинувачення. Два з них стосуються хибних заяв, коли він заповнював документи для покупки зброї. Третє пов'язане із незаконним зберіганням вогнепальної зброї.

Зазначається, що тепер сину президента США загрожує до 25 років в'язниці та штраф. Дата оголошення вироку поки що не визначена, але згідно з американськими законами, вердикт має бути оголошений протягом наступних 120 днів.

Джо Байден уже відреагував на рішення присяжних. Він заявив, що «прийме результат справи та продовжить поважати судовий процес».

Нагадаємо, що Гантера Байдена також звинувачують в ухиленні від сплати податків на суму 1,4 млн доларів, витраті мільйонів доларів на наркотики, послуги ескорту, дорогі автомобілі та інші предмети розкоші з 2016 по жовтень 2020 року.

Він не визнав себе винним за цими звинуваченнями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: