У Німеччині знову виключили можливість надання ракет Taurus Україні

Читать на русском
Після дозволу Україні бити по території росії у Міноборони Німеччини заявили, що постачання ракет Taurus усе одно не обговорюється.
Фото: Wikimedia.org

Уряд Німеччини не відновлюватиме дискусії щодо надання Києву далекобійних ракет Taurus навіть на тлі дозволу Україні бити німецькою зброєю по військових цілях на території росії.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, передають Bloomberg та NTV.

За словами Пісторіуса, дозвіл наносити удари німецькою зброєю по цілях на території росії є «стратегічною адаптацією до мінливої ситуації». Але можливість постачання Україні далекобійних крилатих ракет Taurus, які мають радіус дії понад 500 кілометрів, виключена.

«Межа залишається незмінною, навіть після заяв, зроблених нашими партнерами та нами самими», – додав Пісторіус.

Нагадаємо, уряд Німеччини дозволив Україні використовувати німецьку зброю для ударів у відповідь по цілях на території росії. А нещодавно Пісторіус заявив, що обговорення можливості України завдавати ударів по території росії мають відбуватися непублічно.

Також США дозволили Україні завдавати обмежених ударів по території рф американською зброєю. Йдеться про прикордонну з Харковом зоною.

Нещодавно Велика Британія закликала дати Україні ракети Taurus та дозволити удари по окупованому Криму.

До того ж, США сподіваються, що надання Україні ракет ATACMS дальністю дії 300 кілометрів спонукає Німеччину до аналогічного рішення стосовно Taurus.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: