Велика Британія закликала дати Україні ракети Taurus та дозволити удари по окупованому Криму

Читать на русском
Велика Британія закликає Німеччину надати Україні далекобійні ракети Taurus та дозволити завдавати ними ударів по території тимчасово окупованого Криму.
Фото: Jung Yeon-Je/AFP/Getty Image

Велика Британія закликає Німеччину надати Україні далекобійні ракети Taurus, які вдмовляється надвати канцлер Олаф Шольц. Також Лондон закликає дозволити завдавати ними ударів по території тимчасово окупованого Криму.

Про це міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс повідомляє в інтерв'ю Sky News.

Taurus для України: як часто Шольц відкидає можливість постачання далекобійних ракетКанцлер Німеччини Олаф Шольц лише цього року щонайменше сім разів заявляв, що не даватиме Україні ракети Taurus.

Згідно з його словами, Лондон був першим, хто дозволив Україні використовувати надану зброю для ударів по Криму. Згодом інші країни наслідували приклад Великої Британії.

Шаппс пояснив рішення країни тим, що Крим - це українська територія, яка є окупована росіянами. Тому він закликав партнерів зробити те саме, зокрема Німеччину, яка могла б надати далекобійні ракети Taurus.

«Те, що я хотів би бачити, це всі наші партнери, включаючи Німеччину, які дійсно мають можливості надавати таку зброю великої дальності, але не дозволяють її використовувати в Криму, який є частиною України. Я думаю, що це те, що має статися в першу чергу», - сказав він.

Нагадаємо, Шольц розсміявся, коментуючи, чому він проти постачання ракет Taurus Україні. Це викликало обурення в опозиції. Нещодавно Шольц заявив, що робить все можливе, щоб не допустити війни росії та НАТО. Саме цим продиктоване рішення не постачати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus.

При цьому, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок наголосила, що ЗСУ потребують ракет дальнього радіусу дії. Крім того, вона намагається переконати Шольца надати Україні Taurus.

Тим часом Сполучені Штати сподіваються, що надання Україні ракет ATACMS дальністю дії 300 кілометрів спонукає Німеччину до аналогічного рішення стосовно Taurus.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: