За Насірова внесли заставу, він вийшов із СІЗО

Читать на русском
Роман Насіров вийшов із СІЗО – на рахунок Антикорупційного суду надійшло 55 млн гривень застави за нього.
Фото: AP

На рахунок Вищого антикорупційного суду надійшли 55 млн грн застави, визначені колишньому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову як альтернативу триманню під вартою. Він вийшов зі слідчого ізолятора під обов'язки.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС та підтверджують співрозмовники «Слово і діло» в антикорупційних органах.

Як суди змінювали розмір застав для резонансних фігурантів під час великої війниНа інфографіці – комусь із підозрюваних суд неодноразово змінював суму застави. Рекордсменами є Роман Насіров та В'ячеслав Князєв – для них заставу зменшували сім разів.

Насіров відтепер зобов'язаний: прибувати за викликом; не залишати межі Києва без дозволу суду; повідомляти суд про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування із визначеними в ухвалі суду особами; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний засіб контролю.

Строк дії обов’язків – до 7 липня 2024 року.

Нагадаємо, Романа Насірова звинувачують у отриманні понад 722 млн гривень неправомірної вигоди, справу вже направлено до суду. Насіров був заарештований у жовтні 2022 року з можливістю внести 523 млн гривень застави. З того часу Вищий антикорупційний суд продовжував йому запобіжний захід, але сім разів знижував суму застави.

У лютому стало відомо, що Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують ще одну справу, в якій фігурує Насіров – про можливу легалізацію коштів, нібито отриманих як неправомірну вигоду від олігарха Олега Бахматюка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: