НАБУ розслідує ще одну справу, в якій фігурує Насіров

Читать на русском
У Національному бюро проводять слідство за фактом імовірної легалізації коштів, одержаних колишнім очільником служби як нібито хабар.
фото: УНІАН

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідує ймовірну легалізацію коштів колишнім головою Державної фіскальної служби Романом Насіровим, які він нібито отримав як неправомірну вигоди від олігарха Олега Бахматюка.

Про це йдеться в ухвалах Вищого антикорупційного суду та підтверджують співрозмовники «Слово і діло» в антикорупційних органах.

Як відомо, НАБУ і САП обвинувачують Насірова в одержанні неправомірної вигоди від олігарха Олега Бахматюка за сприяння у відшкодуванні його компаніям податку на додану вартість. Загалом, за даними сторони обвинувачення, колишній голова ДФС отримав від Бахматюка неправомірну вигоду у сумі 5,6 млн доларів та 21,01 млн євро, що на дату отримання коштів становило понад 722 млн грн.

У НАБУ і САП припускають, що ці кошти могли легалізувати шляхом придбання майнових прав на квартири в Києві. Зокрема, як встановило слідство, ТОВ «Скайпроджект» набуло у власність нерухомість в Києві за адресою вул. Велика Васильківська, 91-93, де пізніше побудовано багатофункціональний комплекс «Метрополь». Детективи вважають, що ТОВ «Скайпроджект» стало власником об'єкту за рахунок операцій з коштами, отриманими ймовірно злочинним шляхом як неправомірна вигода від Бахматюка Насірову. Власниками ТОВ «Скайпроджект» є тесть Насірова Олександр Глімбовський та його син Станіслав. Надалі власником нерухомості став закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «АМТЕЛ», бенефіціаром якого донедавна був тесть ексголови ДФС, а згодом – ним став Глімбовський-молодший.

У межах цієї справи детективи НАБУ і прокурори САП добились арешту 76 квартир в житловому комплексі Terracotta та інших будинках, власником яких є фонд «АМТЕЛ». Житло заарештували в забезпечення ймовірної спеціальної конфіскації майна.

Нагадаємо, САП також обвинувачує Насірова у зловживаннях становищем під час видачі відстрочок зі сплати податків компаніям колишнього народного депутата Олександра Онищенка. Самого Онищенка обвинувачують у заволодінні коштами ПАТ «Укргазвидобування» під час видобутку газу і подальшого його продажу за заниженою вартістю, а потім за ринковою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: