Коордштаб назвав кількість українських жінок, які утримуються в полоні рф

Читать на русском
Російська федерація утримує в полоні щонайменше 400 українських жінок, чимало з них перебуває у неволі незаконно.
Фото: t.me/Koord_shtab

Російська федерація утримує в полоні щонайменше 400 українських жінок, чимало з них перебуває у неволі незаконно.

Про це повідомила пресслужба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Скільки українців повернулися із російського полону за час повномасштабної війниУкраїна та росія вже три місяці не проводили обмінів полоненими. Скільки українців вдалося повернути за час війни – на інфографіці.

На даний момент українська сторона має інформацію про 403 полонених жінок. Йдеться, зокрема, і про цивільних осіб.

«Також є жінки, доля яких невідома з 2014 року, зниклі безвісти. На численні звернення із вимогою повернути поневолених жінок російська сторона відповідає мовчанкою та ігнорує всі звернення», – розповіли у Коордштабі.

Зазначається, що окупанти тримають українок за умов, які не відповідають Третьій Женевській конвенції про поводження з військовополоненими. Так, звільнені з полону жінки говорять про приниження, негуманні умови утримання, недостатнє харчування та неможливість і зв'язатися з рідними.

«Українська сторона не раз пропонувала Росії звільнити жінок насамперед, а представники країни-агресорки займаються маніпуляціями, зокрема оприлюдненням різних списків. Але за всім цим криється небажання продовжувати обміни», – вказано у повідомленні.

Нагадаємо, у березні Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубинець заявив, що російська сторона знову затримує обміни полоненими і не дотримується домовленостей.

Раніше у Мінкульті розповіли, скільки представників українських медіа перебувають у полоні росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: