Рф блокує візити МКЧХ до українських військовополонених – Лубінець

Читать на русском
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини заявив, що росія знову порушує міжнародне право.
t.me/dmytro_lubinetzs

Росія, порушуючи міжнародне право, не дозволяє МКЧХ відвідати українських військовополонених, перешкоджаючи підтвердженню їхнього статусу, при цьому Україна працює над прискоренням обміну через нові країни-посередники.

Про це заявив Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець у вівторок в Telegram.

Розстріляв полоненого бійця ЗСУ: російського військового заарештували в УкраїніЗловмисником, який стріляв в полонених бійців ЗСУ, виявився неодноразово засуджений Дмитро Курашов – стрілець штурмового загону Шторм-V 127-ї мотострілецької дивізії.

«РФ, у порушення міжнародного права, не допускає представників МКЧХ до українських військовополонених. Саме тому процедура підтвердження їхнього статусу не відбувається в тому обсязі, в якому б хотілось», – написав Лубінець.

Водночас, за словами омбудсмена, статус військовополоненого та особи, яка зникла безвісти, на процес репатріації не впливає. Майже 40% тих, кого вже повернули додому, вважалися зниклими безвісти.

«Щоб прискорити обміни, Україна намагається залучити нові країни-посередники. На сьогодні до української сторони публічно приєдналися Об'єднані Арабські Емірати», – зазначив він.

Нагадаємо, нещодавно Лубінець заявив, що Кремль знову затримує обміни військовополоненими. Також, за його словами, рф використовує тему обмінів полоненими для підриву ситуації в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: