Росія відмовилася з нагоди свят обміняти військовополонених мусульман та католиків – Лубінець

Читать на русском
Росія проігнорувала ініціативу України обміняти полонених мусульман та католиків. Наразі Україна пропонує провести обмін полоненими за формулою всіх на всіх з нагоди православного Великодня.
Фото: РБК-Україна

Україна пропонувала росії на честь мусульманського свята Ораза-Байрам та католицького Великодня провести обмін військовополоненими, які сповідують іслам, та католиками. Росія проігнорувала ініціативу.

Про це розповів омбудсмен Дмитро Лубінець.

Кремль знову затримує обміни військовополоненими – ЛубінецьРосіяни максимально затримують обмінні процеси. Але українська сторона працює на тому, щоб нові обміни відбулися.

«Завтра мусульмани світу відзначатимуть закінчення посту – Ораза-Байрам. До того ж 31 березня католики відзначали Великдень. З цієї нагоди Україна стала ініціатором здійснення обміну військовополоненими, котрі сповідують іслам та є католиками. Пропонована формула обміну – 1 до 4, в який кількість повернутих полонених росії перевищувала б кількість повернутих української сторони», – повідомив він.

У списку, який запропонувала Україна для обміну російській стороні – 1 католик та 146 мусульман. Проте, запропоновані списки росія проігнорувала, заявив Лубінець.

Незважаючи на це, додав він, Україна готова провести обмін полоненими за формулою «всіх на всіх» з нагоди православного Великодня – цю пропозицію надіслали російській стороні.

Нагадаємо, наприкінці березня Папа Римський Франциск закликав росію та Україну до обміну військовополоненими за формулою «всіх на всіх». Україна цю ініціативу підтримує.

Останній станом на зараз обмін полоненими відбувся 8 лютого.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: