Сунак оголосив про проведення у Британії дострокових виборів: коли відбудуться

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про проведення дострокових виборів до Палати громад парламенту. Голосування відбудеться 4 липня.
Фото: Bloomberg

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про проведення дострокових виборів до Палати громад парламенту. Голосування відбудеться 4 липня.

Заяву політика цитує ВВС.

В яких країнах переобирають владу у 2024 роціВибори у 2024 році відбудуться у більш ніж 60 країнах світу. Де голосуватимуть – на інфографіці.

Сунак повідомив, що у середу зустрічався з королем Чарльзом III, на якій попросив про розпуск парламенту. Монарх схвалив його прохання.

Політик підкреслив, що пишається тим, який обсяг роботи зробив його уряд у сферах боротьби з коронавірусом і допомоги Україні.

Сунак також закликав виборців не ставити під загрозу економічну стабільність, якої вдалося досягти за останній час. Він зазначив, що попереду невизначені часи, але в нього та його уряду є чіткий план.

Нагадаємо, Ріші Сунак став прем'єр-міністром 25 жовтня 2022 року, змінивши на цій посаді Ліз Трасс.

У квітні Сунак заявив, що Британія переводить свою оборонну промисловість на військові рейки – одним із головних пріоритетів країни у військовій сфері має стати виробництво снарядів. Раніше Сунак повідомив про надання Україні рекордного пакету військової допомоги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: