НАТО не втомиться підтримувати Україну – Сунак

Читать на русском
Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак ідкреслив необхідність подальшої підтримки України, аби не дати здійснитись розрахункам росії про втому.
Прем'єр Британії Ріші СунакФото: AP Photo / Tolga Akmen

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак наголосив на необхідності подальшої підтримки України, щоб не дати справдитись розрахункам росії про «втому».

Про це він сказав 8 червня на пресконференції з президентом США Джо Байденом в Білому домі.

«Президент путін буде думати, що він може нас перечекати, що Альянс втомиться, виснажиться і здасться. Але це – не так», – підкреслив британський прем’єр.

Також Сунка переконаний, що якщо західні союзники забезпечать підтримку України, зокрема і в довгостроковому плані, це стане потужним сигналом для російського диктатора, що «немає сенсу намагатися нас перечекати».

«Ми нікуди не подінемось, а лишатимемось з Україною стільки, скільки потрібно. Сподіваюсь що це дозволить путіну усвідомити, що він мусить вивести свої війська і припинити незаконний і неспровоковану агресію», – підкреслив Сунак.

Нагадаємо, колишній генсек НАТО Андерс Расмуссен припустив, що деякі країни Альянсу можуть ухвалити рішення про введення військ в Україну, якщо на літньому саміті Києву не нададуть реальних гарантій безпеки.

Кулеба прокоментував таку можливість.

Кроме того, страны Бухарестской девятки поддержали вступление Украины в НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: