Байден пригрозив припинити постачання Ізраїлю деяких видів зброї у разі наступу в Рафаху

Читать на русском
Джо Байден підтвердив, що США не постачатимуть Ізраїлю авіабомби для наступу на місто Рафах.
Official White House Photo by Cameron Smith

США припинять постачання деякої зброї Ізраїлю – авіаційних бомб та артилерійських снарядів – якщо прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу віддасть наказ про велике вторгнення до міста Рафах.

Про це американський президент Джо Байден заявив в інтерв'ю CNN.

Який обсяг допомоги США надають Україні та ІзраїлюЯкий обсяг допомоги Штати надавали Україні та Ізраїлю з 2014 року – на інфографіці. Підтримка Ізраїлю була приблизно на одному рівні, України – зростала.

«Цивільних осіб було вбито в Секторі Гази внаслідок ударів цих бомб. Я ясно дав зрозуміти, що, якщо вони увійдуть у Рафах – вони ще не увійшли до Рафаху – якщо вони увійдуть у Рафах, я не постачатиму зброю, яка історично використовувалася для таких операцій», – заявив Байден.

Він зазначив, що США не відмовляються від забезпечення безпеки Ізраїлю, але позбавлять його можливості вести війну у цих районах. Байден підкреслив, що Штати продовжать постачати Ізраїлю оборонне озброєння, у тому числі для системи протиповітряної оборони «Залізний купол».

Раніше ЗМІ повідомили, що США затримали відправку Ізраїлю 1800 бомб вагою 907 кг та 1700 бомб вагою 226 кілограмів через побоювання, що ЦАХАЛ використає їх при наступі на Рафах. CNN з посиланням на джерела пише, що ізраїльські офіційні особи приватно висловили американським чиновникам «глибоке розчарування» з приводу припинення поставок.

Нагадаємо, вночі 7 травня Ізраїль почав завдавати ударів по цілях ХАМАС у Рафаху на півдні Сектору Гази. Наступного ранку військові повідомили, що взяли під контроль контрольно-пропускний пункт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: