Ізраїльські війська виведуть цивільних з Рафаху перед атакою на ХАМАС – Нетаньягу

Читать на русском
З метою запобігання загибелі мирних палестинських громадян, уряд Ізраїлю пообіцяв забезпечити безпечну евакуацію з Рафаха перед атакою на ХАМАС.
Фото: SIPA / SCANPIX

Ізраїльські військові готуються вивести понад мільйон цивільних палестинців з міста Рафах на півдні Гази, надати їм необхідну допомогу, і лише потім атакувати бойові батальйони ХАМАС, які там залишилися.

Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, пише Bloomberg.

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про найбільшу за 50 років атакуРух ХАМАС атакував Ізраїль 7 жовтня. Що зараз відомо про перші дні нової війни – на інфографіці.

«Це правильний крок з оперативної та міжнародної точки зору. Це потребує часу, але це буде зроблено», – сказав він, виступаючи на пресконференції в своєму офісі в Єрусалимі.

Також ізраїльський прем'єр відкинув звинувачення у недостатній зосередженості на звільненні заручників.

«Той, хто це говорить, неправий і вводить вас в оману. Ми повинні балансувати між тиском на ХАМАС і гнучкістю в переговорах», – заявив Нетаньягу.

Зараз ізраїльські війська домінують у північній частині Гази. Одна з вимог ХАМАС полягає в тому, щоб цивільним особам і бойовикам дозволили повернутися в їхні будинки на півночі.

Нетаньягу сказав, що це не може бути прийнято через «значні наслідки для безпеки», які він відмовився перераховувати.

«Більше поступок – це не те, що призведе до угоди. Потрібно вести розумні переговори, а не реагувати на ілюзорні і небезпечні вимоги», – сказав він.

Також він повідомив, що США мають ідеї щодо надання допомоги мирним жителям Рафаху та обмеження втрат, і він готовий їх вислухати.

Нагадаємо, нещодавно президент США Джо Байден розкритикував Нетаньягу за удари по Газі. Водночас, США нададуть Ізраїлю озброєння на мільярди доларів на тлі підготовки до наступу на Рафах.

Як заявив міністр оборони Ізраїлю, бойові дії в Секторі Гази продовжуватимуться до знищення ХАМАСу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: