Вп'яте: у Кремлі відбулася «інавгурація» путіна

Читать на русском
Володимир путін розпочав п'ятий термін на посаді президента росії – у Кремлі відбулася його інавгурація.
Фото: росЗМІ

У Кремлі сьогодні, 7 травня, відбулася церемонія «інавгурації» володимира путіна. Він розпочав свій п'ятий термін на посаді президента росії.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Фальсифікація чи «всенародна любов»: президенти яких країн задекларували понад 80% підтримки на виборахУ росії стверджують, що за путіна проголосували більше 87 відсотків виборців. Президенти яких країн вигравали вибори із подібним результатом – на інфографіці.

У своїй промові путін обіцяв росіянам, що «виправдає їхню довіру». Ключовим пріоритетом для рф він назвав «народозбереження, збереження вікових цінностей та традицій».

«Ми єдиний і великий народ, разом подолаємо перепони і втілимо в життя задумане і переможемо… Запевняю вас, що й надалі інтереси, безпека народу росії будуть для мене понад усе», – сказав диктатор.

Путін також сказав, що росія «гідно пройде через важкий, рубежний період і стане ще сильнішою». У промові він додав, що розмова із Заходом можлива, але не з позиції сили та власної винятковості: «Росія продовжить роботу з формування багатополярного світопорядку. Наша країна пам'ятає про уроки історії та ціну внутрішніх смут».

Раніше у Міністерстві закордонних справ України заявили, що не бачать підстав для визнання володимира путіна демократично обраним та легітимним президентом росії.

Нагадаємо, на президентських «виборах» путін побив рекорд із отриманих голосів – за нього нібито проголосували 87,3% громадян. «Слово і діло» зібрало на інфографіці інші приклади того, як авторитарні правителі «малювали» собі високу підтримку на виборах.

Також ми писали, хто привітав путіна із переобранням.

Загалом, з огляду на п'ятий термін путін правитиме росією щонайменше 11 тисяч 229 днів – це більше, ніж диктатор Йосип Сталін при СРСР.

За час правління путіна росія так чи інакше не провела жодного дня без війни. «Слово і діло» порівняло тривалість воєн путінської росії. Крім того, на інфографіці ми порівнювали схожість російського диктатора та Адольфа Гітлера.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: