Кандидата від партії Шольца побили під час агітації на виборах до Європарламенту

Читать на русском
У п'ятницю ввечері в Дрездені під час розклеювання плакатів на кандидата від Соціал-демократичної партії Матіаса Екке було скоєно напад, повідомила партія.
rubryka.com

У п'ятницю, 3 травня, кандидат від Соціал-демократичної партії Німеччини канцлера Олафа Шольца на виборах до Європейського парламенту був побитий і серйозно травмований під час агітації у Дрездені.

Про це повідомляє видання AP.

Скільки місць у парламентах Європи займають ультраправі партіїНа інфографіці – скільки місць у парламентах країн Європи займають ультраправі партії. Їхня популярність цього року зростає.

«Кандидат від лівоцентристської партії канцлера Олафа Шольца на виборах до Європейського парламенту був побитий та серйозно поранений під час агітації у місті на сході країни», - повідомили в партії Шольца сьогодні, 4 травня.

Маттіас Еке, кандидат від СДПН, зазнав нападу під час розклеювання агітаційних плакатів у Дрездені в п'ятницю ввечері.

Як повідомляється, його доставили до лікарні - він потребував хірургічного втручання. За даними поліції, 41-річного чоловіка побили ногами четверо чоловіків, і ця ж група, ймовірно, напала на представника Партії зелених за декілька хвилин по тому на тій же вулиці.

Це був останній з низки інцидентів, що посилюють політичну напруженість у Німеччині напередодні виборів. Соціал-демократи Шольца розпочали свою офіційну кампанію на виборах 9 червня з мітингу минулого тижня в Гамбурзі, рідному місті Шольца.

Міністерка внутрішніх справ Ненсі Фезер, яка також є членом партії, заявила, що якщо буде доведено, що напад був політично мотивованим, то це буде «серйозною атакою на демократію».

«Ми переживаємо новий вимір антидемократичного насильства», – сказала Фезер.

При цьому, урядові та опозиційні партії заявляють, що їхні члени та прихильники зіткнулися з хвилею фізичних і словесних нападів, і закликають поліцію посилити захист політиків і передвиборчих мітингів.

Водночас, президентка Європарламенту Роберта Мецола написала в соцмережі Х, що «вжахнулась жорстоким нападом на євродепутата Маттіаса Еке в Дрездені».

«Моя повна підтримка та солідарність. Винні мають бути притягнуті до відповідальності. Матіасе, Європарламент стоїть на вашому боці», - написала Мецола.

Нагадаємо, у лютому президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн офіційно оголосила, що висуватиме свою кандидатуру на новий термін.

Згодом прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні заявила, що балотуватиметься на червневих виборах до Європарламенту.

Де ще цього року голосуватимуть – на інфографіці «Слово і діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: