Рф та Китай можуть співпрацювати у питанні вторгнення на Тайвань – розвідка США

Читать на русском
Американська розвідка вказує на зміцнення військових зв'язків між росією та Китаєм. Це може вплинути на ситуацію в Тайвані.
Фото: Reuters

Згідно з інформацією американської розвідки, вперше фіксується тісна співпраця росії та Китаю у військовій сфері, зокрема щодо Тайваню.

Про це пише Bloomberg.

Китай готується до вторгнення на Тайвань до 2027 року – BloombergУ США бачать ознаки підготовки Китаю до вторгнення на Тайвань. Це може статися вже до 2027 року.

За словами директорки Національної розвідки США Авріл Хейнс, так зване «безмежне партнерство» посилює співпрацю росії та КНР у всіх сферах – політичній, військовій, технологічній та економічній.

«Вони діють настільки узгоджено, що у випадку вторгнення у Тайвань китайський лідер Сі Цзіньпін матиме пряму підтримку президент володимира путіна. У такому випадку США доведеться боротись одночасно з двома суперниками», – йдеться у матеріалі.

Директор розвідувального управління міністерства оборони США генерал-лейтенант Джеффрі Круз зазначив, що у відомстві стали «ще більше стурбованими нашими вимогами до спільних сил в середовищі, де росія і Китай безсумнівно співпрацюватимуть, і ми повинні взяти це до уваги».

Крім того, сенатор від Республіканської партії Майк Раундс під час слухань у сенатському комітеті з питань збройних сил спрогнозував, що якщо США вступлять у відкритий конфлікт з однією з цих країн, то уряду знадобиться більше «обладнання та робочої сили».

Нагадаємо, раніше агентство Bloomberg писало, що Китай готується до вторгнення на Тайвань до 2027 року.

Також відомо, що вже у травні путін збирається до Китаю.

Наприкінці квітня повідомлялося, що Китай відновив військову активність біля Тайваню.

Раніше у США не виключили можливості відправки військ на Тайвань у разі вторгнення Китаю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: