НАБУ і САП повідомили про підозру нардепу Клочку

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру ще одному чинному народному депутату.
sluga-narodu.com

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру народному депутату від фракції «Слуги народу» Андрію Клочку.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За час повномасштабної війни 28 нардепів ІХ скликання отримали підозриНа інфографіці – хтось із нардепів поточного скликання отримав підозру під час повномасштабної війни. Таких 28 осіб.

У НАБУ і САП не вказують прізвище політика, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Клочка.

«НАБУ і САП повідомили про підозру у незаконному збагаченні чинному народному депутату України. За даними слідства, у 2020-2021 рр. народний обранець набув у власність активи загальною вартістю 25 млн грн, хоча офіційний дохід та заощадження його та дружини за цей період становили не більше 14 млн грн. Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та коштами нардепа становила 11 млн грн», – інформує НАБУ.

В НАБУ вказують, що йдеться про 3 земельні ділянки на Київщині, 5 квартир у столиці, 2 нежитлові приміщення, а також автівки Tesla та Mersedes-Benz. Аби приховати наявність цього майна, нардеп оформив його переважну частину на мати, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі.

Зазначимо, у вересні 2021-го вийшло розслідування Bihus.Info, в якому йшлося про те, що 70-річна мати Андрія Клочка за час його роботи в парламенті придбала відразу дві квартири в Києві, будинки, земельні ділянки та авто на суму приблизно 14,5 млн гривень.

Нагадаємо, у листопаді минулого року НАБУ та САП повідомили нардепу Сергію Лабазюку про підозру у спробі підкупу чиновників. Антикорупційний суд заарештував депутата, але за нього внесли заставу, і він вийшов з-під варти під низку обов'язків.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 20 травня направить до суду обвинувальний акт щодо Лабазюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: