Нардепу Лабазюк знову продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд знову підтримав прохання прокурора САП про продовження дії запобіжного заходу, обраного члену парламенту.
фото: Олексій Арунян, Ґрати

Вищий антикорупційний суд продовжив до 14 травня строк дії обов'язків, покладених на народного депутата групи «За майбутнє» Сергія Лабазюка та директора приватної компанії «Ю Ар Ді» Дениса Назімова. НАБУ і САП підозрюють їх у спробі підкупу віцепрем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова та голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

Такі рішення 14 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту нардепа Лабазюка. Альтернативою йому визначили 40,26 млн грн застави. Ці кошти внесли і політик вийшов з-під варти під наступні обов'язки: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну місця проживання; не відлучатися з Києва без дозволу; не спілкуватися з іншим підозрюваним та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків. Лабазюку дозволили вільно пересуватися Україною.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Лабазюка – ред.) на підставі ч. 5 ст. 194 КПК України. Визначити термін дії обов'язків, покладених судом на підозрюваного до 14 травня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Також до 14 травня суд продовжив обов'язки Назімову. В нього такий самий перелік, але заборонено відлучатися з міста Хмельницький та Хмельницького району Хмельницької області без дозволу.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили нардепу Сергію Лабазюку про підозру у спробі підкупу посадовців. За версією слідства, у серпні 2023 року нардеп звернувся до топпосадовця міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 млрд грн. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії.

Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту через річку Веревчина у Червонодолинській громаді Баштанського району Миколаївської області нардеп через довірену особу надав Найєму обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: