НАБУ розслідує ймовірне збагачення ексзаступника голови Держмитниці

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку розслідують імовірне незаконне набуття активів колишнім заступником керівника служби.
фото: Держмитниця

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідує ймовірне незаконне збагачення колишнього заступника голови Державної митної служби України Руслана Черкасського.

Про це йдеться в ухвалах Вищого антикорупційного суду та підтверджують співрозмовники «Слово і діло» в органах правопорядку.

Раніше «Слово і діло» з'ясувало, що НАБУ і САП розслідують імовірну легалізацію коштів, одержаних Черкасським. До цього нібито причетна його співмешканка Марія Трифонова, власниця косметологічних клінік в Україні, Литві та Латвії.

Також детективи розслідують імовірне збагачення Черкаського. На думку слідства, ексзаступник голови Держмитниці в період часу з початку 2020 року до кінця червня 2022 року набув активи у вигляді грошових коштів, транспортних засобів, об'єктів нерухомого майна та іншого майна, вартість яких більше ніж на 6500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує його законні доходи.

У межах справи про незаконне збагачення Черкасського з метою забезпечення майбутньої конфіскації суд наклав арешт на банківські рахунки Трифонової, на яких зберігаються: 23 832 євро і понад 22,72 млн грн. Представник Трифонової намагався скасувати арешт коштів, оскільки це нібито її доходи від діяльності медичного закладу та косметологічного кабінету. Однак ці кошти можуть бути здобути внаслідок імовірного вчинення злочину. Тож арешт залишили.

Нагадаємо, Кабінет міністрів звільнив Руслана Черкасського з посади заступника голови Держмитниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: